Vádemelés

2024.04.17. 08:50

Elkötött egy autót, majd patakmederbe borult egy tizenéves Hajdú-Biharban – fotóval

A kamasz jó ötletnek vélte ha ellop egy autót, majd jogosítvány nélkül kocsikázik egyet a faluban. Sem a rendőrök, sem a patakmeder nem értékelték az akciót.

Haon.hu

A sértett személygépkocsijában közel 400 ezer forint kár keletkezett, amely nem térült meg.

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség

A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki szórakozásból vitte el az autót, amit később összetört – olvasható az ügyészség közleményében.

Mint írják, a vádirat szerint a vádlott rokonlátogatóban volt egy Hajdú-Bihar vármegyei kistelepülésen. 2023. július 13-ra virradó éjszaka gyalogosan haladva észlelte, hogy az egyik utcában, az ingatlan előtt lévő személygépkocsi ajtaja nyitva volt és abban az indítókulcs is benne volt. A fiatalkorú elhatározta, hogy az autót engedély nélkül elviszi és a faluban kocsikázni fog.

A gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott ezt követően beült a járműbe, azt beindította, majd a településen több utcán is közlekedett, később pedig a falut elhagyva egy balra ívelő útkanyarulathoz érve egy híd mellett letért az útról és a patak medrébe hajtott, ahol a partfalnak ütközött.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le. A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat hosszabb időre bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Indítványozta továbbá, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt, kárának megtérítését érdemben bírálja el, annak adjon helyt – derült ki a közzétett ügyészségi közleményből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában