Kék hírek

2024.03.01. 15:00

Ennyi elég lesz? – kérdezte a rendőröket a sofőr, amikor elővette a köteg húszezrest

Kegyelem helyett bilincset kapott a férfi, ügyében Debrecenben indult nyomozás.

Haon.hu

200 ezer forinttal akarta megkenni a rendőröket

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Egy köteg húszezressel akart rendőröket megvesztegetni egy ittas borsodi sofőr, a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt nyomoz ellene. Az ügyészség sikeresen indítványozta a férfi bűnügyi felügyeletének elrendelését – közölte pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a középkorú férfi február 23-án éjszaka ittasan autózott egy borsodi városban. A rendőrök intézkedtek vele szemben, majd felszólították, hogy állítsa le a motort, és szálljon ki a szondázásra. A megalapozott gyanú szerint a férfi többszöri felszólítást követően szállt csak ki, majd a zsebéből elővett egy köteg készpénzt, és egy 20 ezer forint címletű bankjegyet szó nélkül a rendőrök irányába nyújtott.

A járőrök figyelmeztették a férfit, hogy cselekményével a vesztegetés bűncselekményét követi el, és felszólították, hogy tegye el a pénzt.

Az elkövető ezután a ruházatából 200 ezer forintot vett elő, és azt a legmagasabb rendfokozatú rendőr irányába nyújtotta azért, hogy a hivatalos személyek ne intézkedjenek, ne alkalmazzanak alkoholszondás ellenőrzést, valamint ne indítsanak eljárást. A férfi a pénz átnyújtásával egyidejűleg a rendőrtől megkérdezte, hogy „ennyi elég lesz?”

áll az ügyészségi közleményben.

A rendőrök visszautasították a felajánlott pénzt, majd megbilincselték a férfit, és előállították a rendőrkapitányságra.

Volt már dolga a hatósággal

A híradás szerint az elkövető – főleg vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – többször volt már büntetve, jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll. Ezen túlmenően az elmúlt 3 évben összesen 12 szándékos szabálysértést követett el, köztük 9 esetben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt állapították meg a felelősségét.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki férfit – aki tagadta a bűncselekmény elkövetését –, és indítványozta a tartózkodási helyére kiterjedő bűnügyi felügyelet elrendelését azzal, hogy naponta személyesen jelentkezzen a rendőrségen.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított bűnügyi felügyeletét 4 hónapra elrendelte az ügyészi indítványnak megfelelően. A végzés a terhelt és védőjének fellebbezésére tekintettel nem végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában