Sziréna

2024.02.06. 09:50

Kétszer is bepróbálkozott a hadházi tolvaj: egy bocskaikerti lángosozót szemelt ki

Először vitt mindent, amit tudott, ám a második alkalommal megzavarták.

Haon.hu

Több lopás és további besurranások is köthetők a 24 éves férfi nevéhez

Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség

A 24 éves hajdúhadházi férfi célirányosan indult neki az éjszakának tavaly nyáron: egy bocskaikerti lángossütőt akart feltörni – olvasható a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

Mint írják, tudta, este zárva van, ahogy azt is, hogy kevesen járnak arra ilyenkor. Biciklire pattant, és nem sokkal később már az átalakított lakókocsi ajtaját feszegette. Ahogy bejutott, vitt mindent, ami a keze ügyébe került: édességet, üdítőket, rágógumit és a váltópénzt is.

Összesen közel 200 ezer forint kárt okozott. A helyi rendőrök két órán belül elfogták, az otthonában megtalálták az eltulajdonított tárgyakat és a pénzt is. Lopás bűntett miatt indult ellene eljárás.

Pár hónappal később valaki ismételten feltörte a lángosozót. A helyi nyomozók első útja a 24 éves férfihez vezetett, aki hamar beismerte, hogy ezúttal is ő volt, aki „meglátogatta” zárás után a vendéglátó egységet. Ekkor azonban megzavarták, így üres kézzel volt kénytelen elmenekülni a helyszínről.

Február 3-án pedig egy elektromos rollert tűnt el egy hajdúhadházi családi ház teraszáról. Mint kiderült, ez is a férfi nevéhez köthető. A nyomozók kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, lopás miatt kell felelnie. Gyanú merült fel továbbá arra vonatkozólag is, hogy további besurranások és lopások köthetők a nevéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában