Brutális állatkínzás

2024.02.27. 07:36

Rendőrök mentették meg a megkínzott, élve eltemetett kutyát Nyíradonyban

A most megvádolt férfi nem akarta gondozni a rábízott kutyát, így elhatározta, hogy megöli. Addig ütötte kapával, amíg el nem ájult, majd azt mondta az állat gazdájának, hogy temesse el. A kutyát rendőrök húzták ki a gödörből.

Haon.hu

Vádat emeltek a debreceni ügyészek az ellen a férfi ellen, aki kapával akarta eltenni láb alól ismerőse kutyáját, hogy ne kelljen gondoznia az állatot, derül ki a vármegyei főügyészség keddi közleményéből.

A vádirat lényege szerint a férfi az asszony elhunyt férjének ismerőse volt. Mivel az özvegynek nehezére esett gondozni a kutyát, megkérte a vádlottat, hogy próbáljon valamilyen megoldást találni.

Tavaly május 21-én, délután a férfi elment a nő nyíradonyi házához, megbeszélésük után pedig az asszony megkérdezte tőle, hogy elviszi-e a kutyát. A vádlott kiment a házból, és a melléképület mellett egy kapával többször megütötte az eb fejét, amitől az állat vérezni kezdett, majd elájult.

A vonyításra kiment a házból az asszony, és számonkérte a férfit, hogy mit tett az állattal, aki csak annyit mondott, hogy a kutya a fabódéban fekszik, és temesse el. Amikor meglátta, a nő azt hitte, hogy az eb elpusztult, ezért egy kevés földet húzott rá.

nyíradony ügyészség állatkínzás kutya
A gödör, ahonnan a járőrök kihúzták az állatot
Forrás: ügyészség

A történteket azonban hallotta a szomszéd, aki bejelentést tett a rendőrségre. A kiérkező járőrök észlelték, hogy a kutya még életben van, ezért kihúzták a levegőre, és állatorvost hívtak hozzá.

Az állat később magához tért, az orvosi ellátás alapján felépült, az eset után pedig menhelyre került.

A Debreceni Járási Ügyészség a férfival szemben állatkínzás vétsége miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, az elkövetéshez használt kapát pedig kobozza el.

A hajdúhadházi rendőrök által a helyszínen készített képen az a gödör látható, ahonnan a járőrök kihúzták az állatot:

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában