Vádemelés

2024.02.22. 07:57

Mintha a sajátja lenne, úgy szórta a Debrecenben talált bankkártyáról a pénzt a fiatal férfi

A férfi sokáig nem gondolkodott azon, hogy mi legyen a megtalált pénztárca és bankkártya sorsa, egyből szórni kezdte a pénzt.

Haon.hu

Italautomatából és dohányboltból is vásárolt a talált kártyával

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

A vádirat szerint 2023. március 12-én a reggeli órákban Debrecen bevárosában az egyik gyorsétterem előtti közterületen, a kuka mellett a vádlott megtalálta a sértett elveszített pénztárcáját, amelyben személyes okiratok, buszbérlet és egy bankkártya volt.

A vádlott a megtalálást követően a bankkártyával nyomban elkezdett vásárolni italautomatákból, illetve a nap folyamán több alkalommal fizetett azzal dohányboltokban, ezzel közel 57 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen információs rendszer felhasználásával, jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben börtönbüntetést szabjon ki, melynek végrehajtását hosszabb tartamú próbaidőre függessze fel, mindemellett rendeljen el az okozott kár erejéig vele szemben vagyonelkobzást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában