Kék hírek

2024.02.02. 14:38

Kirepült az autóból a kilencéves kislány – újabb részletek a szörnyű debreceni balesetről – fotókkal, videóval

Körzeti megbízottak segítettek először a csütörtök reggeli karambol sérültjein.

Haon.hu

Súlyos baleset történt csütörtök reggel a debreceni Diószegi út végén

Forrás: Tóth Imre

Ahogy arról beszámoltunk, súlyos baleset történt Debrecenben február 1-jén reggel; két személyautó ütközött össze, és többen megsérültek.

A police.hu azt írja, elsőként egy körzeti megbízott páros ért a helyszínre, akik azonnal a sérültek segítségére siettek. Lévai Erika r. törzsőrmester egy földön fekvő, láthatóan súlyosan megsérült kislánynak segített, akit azonnal elsősegélyben részesített. Az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai a rendőrnőtől vették át a sérültet, majd kórházba szállították.

A helyszínelés és a beszerzett információk alapján kijelenthető, hogy a kilencéves kislány nem volt bekötve az autóban, és az ütközés erejétől repült ki az járműből

– közölte a vármegyei rendőr-főkapitányság.

Életet menthet egyetlen kattintás

A baleset kapcsán hangsúlyozzák, hogy a biztonsági öv használata nemcsak kötelező - a járművezető és utasai számára is -, de használata életeket menthet! A biztonsági öv passzív biztonsági eszköznek minősül, és a sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki. Használatával a balesetek során, egy esetleges ütközés esetén jelentősen javulhatnak a túlélési esélyek.

A sofőröket arra kérik, elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet, és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában