Tragédia

2023.12.11. 20:00

Magányosan élt a sápi házban holtan talált férfi – fotókkal

A környékbeliek szerint tisztelettudó, rendes ember volt.

Hajnal László

Hétfőn délután ellátogattunk a településre, éppen érkezésünkkor végeztek a helyszíneléssel a hatóságok

Forrás: Czinege Melinda

Ahogy arról a Haon korábban beszámolt, egy tragikus kimenetelű tűzeset helyszínére érkeztek ki a tűzoltók Sápra hétfőn délelőtt. A tűz ugyan magától kialudt, azonban a Pacsirta utcai házban egy középkorú férfi holttestére találtak egy megolvadt elektromos radiátor közelében.

Hétfőn délután ellátogattunk a településre, éppen érkezésünkkor végeztek a helyszíneléssel a hatóságok. A telek előtti füves területen sorakoztak fel a rendőrség, a katasztrófavédelem és a halottszállító járművei.

Az utcában a legtöbb ház elhagyatottan állt, a betört ablakokon keresztül az üresség bámult vissza a járókelőre. Egy-egy udvaron kóborló tyúk vagy a szárítókötélen himbálózó ruha jelezte a lakott épületeket. Az egyik házból éppen kilépett a férfi közvetlen szomszédja, ám még ő is három házzal távolabb lakott. Kíváncsi lett volna, mi történt pontosan, hiszen őt is hirtelen érte az ötvenes éveiben járó férfi halála:

– Nagyon jó szomszéd volt, tisztelettudó, rendes ember. Soha semmi baj nem volt vele – emlékezett vissza. Elmondása szerint nem volt részeges, tisztességes foglalkozása is volt.

Nem ment be a munkahelyére, aggódtak érte

Egy másik környékbeli férfi jól ismerte az elhunytat, és habár nem találkoztak túl sűrűn, de mindig megállt egy pár szóra a háza előtt. 

Úgy jellemezte a férfit, nem folytatott italozó életmódot, mint mondta, annyit ivott, mint bármelyik normális ember:

– Magának való volt, nem nagyon volt a környéke barátja. Bár errefelé nem is nagyon van lehetőség barátkozni. A családjával sem tartotta a kapcsolatot, a feleségével elváltak, a gyerekei is elkerültek, nem látogatták. Volt neki gondja, baja az élettel. Jelenleg az önkormányzatnál dolgozott, előtte a vasútnál szolgált, de onnan el kellett jönnie, az is törés volt a számára – mondta az ismerőse. Az idős férfi szerint emiatt is érezhette magányosnak magát.

Egy hónappal korábban bevett egy doboz vérnyomáscsökkentőt, úgy találtak rá. Azt mondják, most is ezért mentek ki hozzá, mert reggel nem ment be a munkahelyére, és aggódtak, hogy hasonló történt 

– mondta. Hozzátette, tudomása szerint a kéményből visszaszivárgó füst okozhatta a halálát, azonban azt nem lehet tudni, mi történt pontosan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában