Vádemelés

2023.12.21. 09:05

Menet közben kapta ki a másik biciklis kosarából a táskát egy fiatal nő Derecskén

Lopás miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség egy trükkös tolvaj ellen.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint a takarítóként dolgozó sértett augusztus 2-án hajnali 3 óra körüli időben kerékpárral közlekedett Derecskén. A kormány előtti első kosárban helyezte el a kézitáskáját, amelyben közokiratok, egyéb okmányok, mobiltelefon, illetve készpénz volt - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádlott is kerékpárral haladt és amikor a sértett mellé ért, egy hirtelen mozdulattal az első kosárból kikapta a táskát, majd gyorsan elhajtott a helyszínről.

A vádlott a sértettnek 112.500 forint kárt okozott, amely a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott eljárás során teljes egészében megtérült akként, hogy a nő élettársa a táskát és a benne lévő okiratokat, mobiltelefont és pénztárcát hiánytalanul visszaadta a sértettnek.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kisebb értékre, több közokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a büntetlen előéletű vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában