Vádemelés

2023.12.19. 09:01

A semmiért dobták fejbe kukatetővel a buszsofőrt Debrecenben

Csak szólt a leszálló utasnak, hogy legközelebb jelezzen időben. Ami ezután történt, két év börtönt érhet.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Idén május 26-án, reggel az elkövető egy távolsági autóbuszon utazott, amit a közlekedést társaság formaruháját viselő sértett vezetett. A vádlott egy debreceni megállónál akart leszállni, amit azonban későn jelzett – kezdi a vádirat ismertetését a hajdú-bihari főügyészség.

Ennek ellenére a buszvezető megállt, de távozása közben megkérte a férfit, hogy legközelebb időben jelezze a leszállási szándékát.

A vádlott ettől ideges lett, szidalmazni kezdte a sofőrt, és arcon köpte őt. Miközben lefelé ment a lépcsőn, tovább szidta a férfit, majd visszalépett egy lépcsőfokot, és levette a buszon található műanyag szemetes tetejét, amit a vezetőhöz dobott. A fedél a sértett arcát és orrát találta el, amitől a vezetőnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, de nem kérte, hogy a férfit könnyű testi sértés miatt is vonják felelősségre

– áll az ügyészségi közleményben.

Hozzátették: a vonatkozó szabályok alapján az autóbusz vezetője közfeladatot ellátó személynek minősül.

A Debreceni Rendőrség nyomozása során az elkövető elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a törvényi feltételek fennállása esetén a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélje és 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában