Bíróság előtt

2023.12.13. 15:20

Bedrogozva verte terhes feleségét a hajdú-bihari férfi

A nő nem volt képes elhagyni élettársát, kórosan kötődött a bántalmazójához.

Haon.hu

A férfi féltékenysége, valamint pontosan meg nem határozható típusú tudatmódosító szerek használata miatt agresszívan kezdett viselkedni élettársával

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Előkészítő ülést tartott a Berettyóújfalui Járásbíróság december 12-én, kedden annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség – olvasható a Debreceni Törvényszék honlapján.

Mint írják, az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot, mely szerint a férfi és élettársa egy hajdú-bihari településen laktak egy házban. Kapcsolatukból 2020-ban és 2021-ben két kiskorú gyermek is született. 

A férfi féltékenysége, valamint pontosan meg nem határozható típusú tudatmódosító szerek használata miatt agresszívan kezdett viselkedni élettársával, akit 2020 augusztusától 2021 júniusáig rendszeresen terrorizált és bántalmazott. A sértett szinte kórósan kötődött a vádlotthoz, ez lehetett az oka annak, hogy ilyen sokáig eltűrte a veréseket.

A férfi agresszív, őrjöngő viselkedése miatt 2021 tavaszán a rendőrök is intézkedtek, akik ekkor a nőt és kiskorú lánygyermekét elvitték az ingatlanból, hogy a gyerekkel együtt a szüleihez tudjon költözni. Pár nappal később azonban a sértett visszaköltözött élettársához. 

A bántalmazások folytatódtak, április 10-én a vádlott vitatkozni kezdett az ekkor 24. hetében járó, terhes nővel, mert zavarta a kisgyerek sírása. A veszekedés közben a férfi a nőt több helyen kikarmolta és ököllel a szemét megütötte. Ugyanebben az évben, júniusban, a várandósság 32. hetében a nőt többször is ököllel fejbe verte. 

A bíróság egy héttel később jogerősen kötelezte a vádlottal, hogy 60 nap időtartamra tartsa magát távol a sértettől. Végül a bíróság súlyos tesi sértés elkövetése miatt elrendelte a vádlott letartóztatását.

A keddi ülésen az ügyészség a férfi beismerő nyilatkozata esetén 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól, a vádlott azonban tagadta a bűncselekmény elkövetését, valamint a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, ezért a bíró az ügyet tárgyalásra utalta, mely 2024 februárjában lesz.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában