Friss fotók

2023.11.16. 11:51

Exkluzív felvételek a sápi vonatbaleset roncsairól – fotókkal, videóval

Szerdán ütközött össze egy tehervonat és egy személyvonat a sápi állomás területén.

Haon.hu

A roncsok még az állomáson vannak

Forrás: Tóth Imre

Sokkoló látvány fogadta még csütörtök délelőtt is fotóriporterünket a sápi állomáson, ahol november 15-én, szerdán frontálisan ütközött egy teher- és egy személyvonat. Mint arról korábban az MTI nyomán beszámoltunk, a pernyét szállító, 28 vagonból álló, 440 méter hosszú és 2150 tonnás tehervonat a vörös jelzőt túlhaladva, szemből rohant be az állomási peron mellett várakozó, Püspökladányba tartó személyvonatba. 

Az ütközés erejétől a tehervonat a két kocsiból álló személyvonatot a perontól mintegy kétszáz méterrel hátrébb tolta, a teherszerelvény dízelmozdonya és a személyvonat villanymozdonya összeakadt, vezetőfülkéik pedig teljesen összeroncsolódtak.

 A mentést még szerdán megkezdték, információink szerint jelenleg a mentődarut várják, amivel a személyvonat mozdonyát visszahelyezik a sínre. 

A teherszerelvény mozdonya az MMV Magyar Magánvasút Zrt. tulajdonában van, és Romániába szállította volna rakományát. Azt egyelőre nem lehet tudni, működött-e a tehervonat mozdonyán az úgynevezett éberségi berendezés, amely a mozdonyvezetők figyelmét és ébrenlétét ellenőrzi és a reagálás elmaradása esetén megállítja a vonatot.

A balesetnek hét sérültje van, négy utas, a személyvonaton tartózkodó vezető jegyellenőr, a balesetet okozó mozdony vezetője, a MÁV mozdonyvezetőjét pedig súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a debreceni kórházba, miután a katasztrófavédelem három és félórás, heroikus küzdelemmel szabadította ki a szerelvényből. A sérültek állapotáról itt írtunk:

A vonatbalesetről többször is cikkeztünk, a részletek és a helyszíni fotókat, valamint videókat itt találják:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában