Sziréna

2023.11.15. 16:35

Az intenzíven ápolják a sápi vonatbalesetben megsérült mozdonyvezetőt – fotókkal

A vonatbaleset helyszínéről öt sérültet szállítottak Debreceni Egyetem Klinikai Központjába.

Haon.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, frontálisan ütközött egy személyvonat és egy tehervonat Sápon, a vasútállomásnál szerda reggel. A püspökladányi, szoboszlói, berettyóújfalui és karcagi hivatásos tűzoltók vonultak ki a baleset helyszínére, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból.
– A balesetnek hét sérültje van, négy utas, a személyvonaton tartózkodó vezető jegyellenőr, a balesetet okozó mozdony vezetője, a MÁV mozdonyvezetőjét pedig súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a debreceni kórházba, miután a katasztrófavédelem három és félórás, heroikus küzdelemmel szabadította ki a szerelvényből – közölte Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója.

A Debreceni Egyetem M. Tóth Ildikó Sajtóközpontjánál érdeklődtünk a sérültek állapotáról. Mint azt szerda délután, 16 óra körül írták, a vonatbaleset helyszínéről öt sérültet szállítottak Debreceni Egyetem Klinikai Központjába.  

Négy sérültet a Berettyóújfalui Gróf Tisza István Campuson láttak el, a szükséges vizsgálatok elvégzése után közülük hárman már elhagyhatták az intézményt. Egy beteget ápolnak a traumatológiai osztályon. A Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusára egy súlyos, életveszélyes sérültet szállítottak, akit operációt követően jelenleg az intenzív osztályon ápolnak – tájékoztattak.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában