Ítélet

2023.11.10. 09:25

Bíróság elé állt a tiszacsegei férfi, aki a vád szerint az út mellett hagyta a kutyáját

Egy hónapon belül bíróság elé állította a Debreceni Járási Ügyészség azt az állattartót, aki anyagi okok miatt tehette ki a kutyáját.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vád szerint a tiszacsegei férfi október 10-én délután a munkáltatója járművével ment dolgozni. Az elkövetőnek két kutyája volt, de anyagi körülményei miatt nem tudott mindkettőről gondoskodni, ezért az egyik állatot magával vitte, hogy menet közben megváljon tőle. A Tiszacsege-Egyek közötti útszakaszon félreállt, és a járműből kitette a közepes testű, keverék szuka kutyáját, majd az ebet az úton hagyva távozott a helyszínről - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

Mint írták, tettét egy arra járó autóból észlelték, és értesítették az önkormányzatot, majd hatósági intézkedés alapján az állatot befogták és egy közeli gyepmesteri telepre szállították.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit állatkínzás vétsége miatt november 8-án a Debreceni Járásbíróság elé állította.

A járásbíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, ezért 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet még nem jogerős, azt az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője három munkanapon belül nyilatkozik, hogy fellebbeznek-e.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában