Kék hírek

2023.10.26. 08:16

Borzalom: ezt tették a kiskutyákkal a sárrétudvari temetőnél

Állatkínzással vádol egy férfit az ügyészség, az is megvan, milyen büntetést kérnek rá.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Püspökladányi Járási Ügyészség állatkínzás vétségével vádolja a férfit, aki magára hagyott két kölyökkutyát, olvasható a vármegyei főügyészség közleményében.

A vádirat szerint az elkövető idén június 27-én délelőtt autójával püspökladányi otthonából a sárrétudvari temetőhöz ment. A férfi a parkolóban kiszállt a járműből, ahonnan kivette a két, három hónapos németjuhász keverék kiskutyáját, és azokat letette a parkolóban.

A jelenlévők észrevették a történteket, és felszólították a férfit, hogy vigye magával a kutyákat, de a vádlott az ebeket magára hagyta, és autójával elhajtott a helyszínről

– áll a közleményben.

A püspökladányi rendőrség nyomozása során kiderítették, hogy a járókelők értesítették a hatóságot, az önkormányzat intézkedése alapján pedig az állatvédők az ebeket egy menhelyre szállították.

A Püspökladányi Járási Ügyészség az elkövetőt két rendbeli állatkínzás vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Püspökladányi Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában