Kék hírek

2023.10.24. 08:38

Buszba rongyolt a 47-esen, az ügyészség azt kéri, egy ideig ne üljön volán mögé – fotókkal, videóval

Vádat emeltek a májusi balesetet okozó sofőrrel szemben.

Haon.hu

Személyautó és busz ütközött a 47-es főúton május 13-án

Forrás: Napló-archív

Ittas vezetés miatt emeltek vádat az ellen a férfi ellen, aki főútvonalon haladva nekiütközött egy autóbusznak, közölte a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott idén május 13-án 21 óra körül közlekedett Debrecen felől Mikepércs irányába a 47-es főúton úgy, hogy vezetés előtt nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott és a biztonsági övét sem használta.

A baleset helyén és időpontjában éjszakai, közvilágítás nélküli látási viszonyok voltak, időjárási körülmények nem nehezítették a közlekedést.

A közlemény szerint a férfi a főúton haladva ittasságából és nagyfokú figyelmetlenségéből fakadóan áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és ott az autó elejével nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóbusznak, amelyen több utas tartózkodott. Az ütközés következtében a vádlott járműve megpördült, és a menetiránya szerinti bal oldali sávba, illetve a földes-füves útpadkára sodródva állt meg.

Az ütközés következtében az autóbusz egyik utasa 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlottnak súlyos, életveszélyes sérülései keletkeztek.

A vádlott többszörös KRESZ-szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre a baleset és keletkezett a sértett sérülése – mutat rá az ügyészség.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában