Vádemelés

2023.10.05. 08:50

Egy kukán állt bosszút élettársa letartóztatásáért egy fiatal nő a debreceni járásbíróság előtt

A nő ellen a Debreceni Járási Ügyészség ellene garázdaság miatt emelt vádat.

Haon.hu

A járásbíróság épülete

Forrás: Google Maps

A vádirat szerint a vádlott július 5-én 13 óra körül Debrecenben, a járásbíróság épülete előtt tartózkodott, illetve várakozott, mivel élettársa büntetőügyében a bíróság kényszerintézkedés tárgyában tartott ülést - írja közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Nem sokkal 14 óra előtt a fiatal nő megtudta, hogy a járásbíróság az élettársát letartóztatta, ezen feldühödve az épület főbejárata előtt kialakított nyilvános területen kihelyezett fém szeméttároló egyikébe belerúgott és ennek következtében a tartály behorpadt, a teteje pedig leesett.

A vádlott által tanúsított kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartás alkalmas volt arra, hogy másokban, az épület előtt tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Közérdekű munkára ítélhetik

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a fiatal nővel szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában