Vádemelés

2023.09.21. 08:57

Újabb börtönbüntetést kaphat az elítélt, aki tetemes kárt okozott a berettyóújfalui börtönkórházban

Rongálás vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség egy elítélt ellen, aki a kezelése során többször is megrongálta a börtönkórház berendezéseit.

Haon.hu

A berettyóújfalui börtönkórház épülete

Forrás: Google Maps

A vádirat szerint az elítélt férfit 2021 augusztusában egy hazai büntetés-végrehajtási intézetből orvosi kezelés céljából átszállították a berettyóújfalui börtönkórházba, ahol egyszemélyes kórteremben helyezték el - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. Mint írják, a férfi 2021 augusztusa és novembere között a betegszoba több részében is kárt okozott: letörte az ablak kilincsét, összekarcolta a fém ajtót és az ablak hővédő fóliáját, valamint a pizsamáját és a kórházi köntösét is szétszakította.

Az elkövető tettével összesen több mint 120 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg, így az intézmény a nyomozás során kérte annak megfizetését.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a többszörös visszaeső férfit kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Berettyóújfalui Járásbíróság az elkövetőt börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá kötelezze az okozott kár megfizetésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában