Sziréna

2023.08.01. 08:17

Azt hitték a fémtolvajok, jó ötlet harmadszor is visszamenni a szerepi telepre – óriásit tévedtek

Első nap a tetőt, a második nap a szerszámalkatrészeket vitték el. Harmadnap rajtuk ütöttek a rendőrök.

Haon.hu

A Püspökladányi Járás Ügyészség négy férfi ellen emelt vádat, akik utánfutóval hordták el egy telephelyről az ellopott fémeket, közölte a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint a négy férfi kifigyelt egy Szerepen található telephelyet, és elhatározták, hogy onnan értékes vagyontárgyakat lopnak el.

Tavaly június 14-én utánfutóval a helyszínre mentek, ahol leemelték a telephely 80 kg-os vaskapuját, és az azt záró lakattal együtt az utánfutóra tették. Ezután az egyik melléképület tetejéről lebontottak és elloptak 75 négyzetméternyi alumíniumlemezt. A lopott fémeket a vádlottak még aznap leadták egy karcagi hulladéklerakóban.

Szerep lopás ügyészség
Forrás: ügyészség

Másnap az elkövetők visszamentek a telephelyre, ahol a műhely épületébe betörve különböző szerszámok fém alkatrészeit feszítették le, majd azokat is egy karcagi hulladéktelepre vitték.

Az ügyészségi közlemény szerint

a fém leadásakor a férfiak valótlanul azt állították, hogy az a sajátjuk, és azokért összesen több mint kétszázezer forintot kaptak, amit elosztottak, majd feléltek.

A vádlottak harmadnap lopási céllal ismét visszamentek a sértett telephelyére, de ekkor a rendőrség tetten érte őket.

Az elkövetők a sértettnek több mint egymillió forint lopási kárt, a berendezések megrongálásával pedig 931 ezer forint rongálási kárt okoztak, ami nem térült meg, így a sértett a Püspökladányi Rendőrkapitányság nyomozása során kérte kárának megtérítését.

Szerep lopás ügyészség
Forrás: ügyészség

A Püspökladányi Járási Ügyészség az elkövetőket nagyobb értékre, folytatólagosan, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Püspökladányi Járásbíróság egyiküket végrehajtandó, társait pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, és kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában