Tábor

2023.08.29. 12:43

Bűnügyi szolgálati kutyákkal tartott bemutatót a vármegyei rendőrség Debrecenben

Haon.hu

Forrás: police.hu

A Hajdú-Bihar Vármegyei rendőrök érdekes és interaktív programokkal várták Debrecenben a Sántha Kálmán Szakkollégium Nyári Tudományos Táborának az ország minden részéről érkező résztvevőit augusztus 24-én – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

rendorseg-tabor-nyomozas
Forrás: police.hu

A Bűnügyi Technikai Osztály munkatársai bűnügyi szolgálati kutyás bemutatót tartottak a diákoknak, majd ezt követően különböző ügyességi és ismeretterjesztő programokon keresztül vezették be őket a rendőri hivatás, a bűnügyi technikusi feladatok és a helyszínelés rejtelmeibe.

rendorseg-tabor-nyomozas
Forrás: police.hu

A közleményben olvasható, hogy a rendezvényen jelen volt Lukács Péter, a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület vezetője is, aki King nevű kutyájával egy személykeresést hajtott végre, majd személyes élményeit osztotta meg a diákokkal a kutató-mentő munkával kapcsolatban. A programsorozatban Dr. Gergely Péter, az Igazságügyi Orvostani Intézet vezetője és kollégája, Dr. Hendrik Zoltán is érdekes előadást tartott a táborozóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában