Szomorú látvány

2023.08.18. 21:26

Borzalmas: felgyújtották a gyönyörű pillangódíszt az Aranybika mellett, az is megvan, ki tette

A dekorációból csak a váz maradt meg, de estére azt is elszállították.

Haon.hu

Teljesen leégett a debreceni Aranybika épülete mellé kitett virágból készült nagy pillangódísz péntek délután, a semmivé vált dekorációról az egyik helyi Facebook-csoportban jelent meg fotó.

A képen jól látszik, hogy a korábban kék színű pillangóformának csak a váza maradt meg, az elégett díszítés ez alatt hevert a földön. 

Ilyen volt:

Forrás: Kiss Annamarie

Így égett:

Forrás: Facebook

Ilyen lett:

Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam

Az esettel kapcsolatban megkerestük a vármegyei katasztrófavédelmet. Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint riasztották a tűzoltókat is, de mire kiérkeztek, már nem tapasztaltak lánggal való égést. A szóvivő hozzátette: kollégái tűzeseti helyszíni szemlét folytattak le.

Frissítés: rongálás miatt nyomoznak

Az esti órákban a vármegyei rendőr-főkapitányság közleményt adott ki a tűzesetről. Ebben azt írják, bejelentés érkezett a rendőrségre nem sokkal 19 óra után arról, hogy egy férfi meggyújtott egy karneváli díszt Debrecenben, a Kossuth téren.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és elfogták a feltételezett elkövetőt. A 65 éves férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul büntetőeljárás vele szemben. Személyi sérülés nem történt az esettel kapcsolatban – tették hozzá.

Ez történt egy kommentelő szerint

A Facebook-csoportba posztolt kép alá valaki kommentben az alábbit osztotta meg a szomorú eset körülményeiről:

Egy zavart személy,a dísz mögé szaladt,meggyújotta a díszt,ami azonnal lángba borult,azután behúzodott az Aranybika terasza alá,és ott nevetett meg a fejét ütötte,és össze is vizelte magát….úgy szóltunk többen is a biztionságiaknak,mivel pont ott álltunk a dísz mellett!Egy pillanat volt az egész…de utána még a Strabucks-os kis dísztujákat is meg akarta gyújtani!

A vázat egyébként az esti órákra elszállították a helyszínről, valamivel 21 óra után már csak a térkövön lévő égésnyomokat találtuk a Bika melletti díszbokor tövében.

Forrás: Haon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában