Közlekedés

2023.07.17. 15:22

Óriási baj egy debreceni vonaton, több utas is égési sérüléseket szenvedett – frissítve!

Felforrt a motorvonat hűtővize, a kiáramló gőz többeket megsebesített. Hat embert kellett kórházba vinni.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Debrecenből Fehérgyarmatra 11.13-kor elindult személyvonat (6314) Hodász állomástól nem közlekedik tovább, helyette pótlóbusz jár Fehérgyarmatig. A Mávinform közleménye szerint

a Bz motorvonat hűtővize – feltehetően műszaki hiba miatt – felforrt. A tartályból kiáramló gőz több utasnak égési sérülést okozott, őket a kiérkezett mentők ellátták.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya érdeklődésünkre közölte,

a helyszínről hat könnyebb sérültet szállítottak kórházba.

A minisztérium és a MÁV is vizsgálódik

A MÁV hétfő délután újabb közleményt adott ki az esetről. Ebben azt írták, az utasok első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedtek.

A vasúttársaság sajnálja a történteket; teljes és mihamarabbi gyógyulást kíván a sérülést szenvedett utasainak. Az Építési és Közlekedési Minisztérium és a MÁV-START vizsgálatot rendelt el

– tették hozzá.

Az érintett utasok kártérítésre is jogosultak.

Pótlóbusz egy délutáni vonat helyett

Az eset miatt a Fehérgyarmatról Debrecenbe 14.20-kor induló vonat (6313) helyett pótlóbusz szállítja az utasokat. A busz nem érinti Dombostanya, Apafa, Debrecen-Csapókert állomásokat, megállóhelyeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában