Nyomozás indult

2023.06.29. 13:33

Ittasan vezetett, majd durván összekarmolt egy rendőrt a többgyermekes hajdú-bihari nő

Agresszívvá vált, és menekülni kezdett a részeg sofőr, miután meg akarták szondáztatni.

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozás egy hajdúsági nő ellen – áll a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség szerdai közleményében.

Az eset 2023. június 17-én este történt: a rendőrök ittas vezetés miatt intézkedtek egy nővel szemben, aki többszöri felszólításra sem igazolta magát, továbbá az alkoholszondát is megtagadta. Amikor a rendőrök közölték a nővel, hogy vér- és vizeletmintavételre előállítják, a nő agresszívvá vált, és megpróbált a helyszínről elfutni, ezért a rendőrök testi kényszert és bilincset alkalmaztak vele szemben. 

Ennek során mindkét csuklóját megfogva próbálták kezeit a háta mögé vezetni, melynek a nő karjait megfeszítve és rángatva ellenállt, azt kiabálva, hogy hagyják békén.

A megalapozott gyanú szerint, amikor a rendőr a bilincsért nyúlt, a nő kihasználva azt, hogy egyikük csak egy kézzel tartotta, körmeit több alkalommal a rendőr mindkét csuklójába, alkarjába és kézfejébe erősen belenyomva, és több helyen is megkarmolta. A rendőr több, nyolc napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülést szenvedett.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nőt és elrendelte őrizetét. Mivel azonban a rendezett körülmények között élő, büntetlen előéletű gyanúsított elismerte a bűncselekmények elkövetését, ezért az ügyészség őrizetének azonnali hatállyal történő megszüntetéséről és szabadlábra helyezéséről rendelkezett.

A nő ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a rendőrségen indult nyomozást a regionális nyomozó ügyészség célszerűségből saját ügyéhez egyesítette, így az elkövető ellen egy eljárás van folyamatban az általa elkövetett mindhárom bűncselekmény miatt.

HAON

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában