Vádemelés

2023.06.22. 08:43

Nem tudni, mit ivott, de alaposan kirandalírozta magát egy részeg fiatal Komádiban

Ilyenkor jönnek a nagy ötletek: miután megunta a rongálást, megpróbált eltulajdonítani egy autót.

Több bűncselekménnyel vádolják a fiatalt, aki részegen randalírozott Komádiban (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki megrongálta a Komádi központjában található buszmegálló faszerkezetét, majd el akart vinni egy utcán hagyott, nyitott személygépkocsit – tudta meg a Haon a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészségtől.

A vádirat szerint a vádlott 2022. augusztus 20-án a kora hajnali órákban Komádi főterén tartózkodott, és ittas állapotban megrugdosta a buszmegálló oldalát, amelynek következtében a falécek kidőltek, amiket kézzel letördelt, majd szétdobált a környéken. Nem sokkal ezután az egyik közeli utcában a földig hajlította a kerékpárutat jelző közlekedési tábla tartóoszlopát. A fiatal elkövető a buszmegálló megrongálásával 30 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg – olvasható a közleményben. 

A terhelt kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen – állapította meg a Berettyóújfalui Járási Ügyészség.

A vádlott a fenti napon hajnali 2 óra körüli időben gyalogosan haladva észrevette az egyik ház előtt, a kapubejáróban álló személygépkocsit, amelyben benne volt az indítókulcs. Az elkövető elhatározta, hogy elviszi és kipróbálja az autót. Miután beült és beindította a járművet, az automata sebességváltót nem tudta megfelelően kezelni. Gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezik, és vezetői jártassága sincs. A gépkocsi súlyánál fogva megindult a lejtős kapubejárón, és nekigurult a ház utcafronti nagykapujának. A kapu kinyílt, majd az autó megállt. Ekkor a vádlott megijedt, leállította a járművet, és elszaladt a helyszínről. A sértett személygépkocsijában és az ingatlan kapujában kár nem keletkezett – részletezi a vádirat.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen folytatólagosan elkövetett garázdaság vétsége és jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és rendelje el a pártfogó felügyeletét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában