Nem kellett sokáig keresni

2023.06.27. 09:01

Bocskaikerti füstbe ment terv: tizenkétezernél is több doboz cigarettát rejtegettek egy autóban - videóval

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy házat ellenőriztek, majd egy parkoló autó is szemet szúrt nekik. Az ingatlanban és a gépkocsiban összesen 12 660 doboz adózatlan cigarettát találtak.

Bedobozolva vártak a cigaretták

Forrás: NAV

Bocskaikertben, egy magántulajdonú ingatlanon ellenőriztek a pénzügyőrök, ahol 160 doboz csempészcigarettára bukkantak. A ház tulajdonosától lefoglalták az adózatlan füstölnivalót, és jövedéki eljárást kezdeményeztek vele szemben. A vizsgálat során felfigyeltek a közelben egy gazdátlan gépkocsira is, amelyben – pokrócokkal gondosan letakart mesterkartonokban – 12 500 doboz cigarettát találtak - olvasható a NAV portálunkhoz eljuttatott közleményében.

A NAV munkatársai a zárjegy nélküli dohányterméket az autóval együtt lefoglalták és ismeretlen elkövető ellen büntetőeljárást indítottak.

Amennyiben a csempészáruk forgalomba kerülnek, úgy az elkövetők több mint húsz millió forint vagyoni hátrányt okozhattak volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában