Összefoglaló

2023.05.16. 08:19

Püspökladánynál üzemanyagszállító hajtott árokba hétfőn, Újfalunál pedig karambol történt

Több településen riasztották a tűzoltókat lehasadt faághoz is.

A kamion sofőrjét a tűzoltók szabadították ki

Forrás: Tóth Imre

Hétfő hajnalban egy üzemanyagot szállító nyerges vontató az árokba hajtott Püspökladány közelében. A tartály nem sérült meg. A püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, és áramtalanították a járművet. A mentőszolgálat a sofőrt kórházba szállította. A szállított üzemanyagot a tartályból a tűzoltók biztosítása mellett átfejtették egy másik kamionba – tudatta a katasztófavédelem összefoglalójában.

Egy kamion és teherautó ütközött össze hétfő délután a 47-es számú főúton, Berettyóújfalu közelében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók feszítő-vágó és nyomatóhenger segítségével szabadították ki a teherautó sofőrjét, majd átadták őt a mentőszolgálatnak.

Este Hajdúszoboszlón, a Szilfákalja utcában lehasadt egy faág, járműforgalmat veszélyeztette, ezért azt a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók láncfűrésszel levágtak. Később a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották fa miatt. Nagyhegyesen egy fa dőlt az útra, ezért azt a fát is eltávolították a tűzoltók.

Tizenegy személyt állítóttak elő a rendőrök

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában hat személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amiből három súlyos, három pedig könnyű sérüléssel végződött – olvasható a police.hu összefoglalójában.

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, közülük három főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 11 személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés három esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában