Kék hírek

2023.05.10. 08:33

Odaszólt, hogy abba kéne hagyni az üvöltözést, törött üveggel vágták meg

Akár életveszélyes sérülés is lehetett volna a Hencidán kipattant vita vége.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki bosszúból egy üvegdarabbal megvágta a sértett mellkasát, tudatták közleményben.

A vádirat szerint a fiatal férfi 2021. június 21-én 23 óra körül Hencidán, a sértett ingatlana előtt kiabált, hangoskodott, így zavarta a házban lévő személyeket.

A sértett a fürdőszoba ablakán keresztül kiszólt a vádlottnak, hogy fejezze be a hangoskodást, de a vádlott nem hagyta abba, ezért hangos szóváltás alakult ki közöttük, és a sértett közölte a férfival, hogy ki fog menni hozzá az utcára.

A vádlott folytatta, amit csinált, ezért a sértett kiment. Ezt észlelve a vádlott a közeli élelmiszerbolt kukájából kivett egy üres üdítős üveget, letörte az alját, és a törött üveggel a kezében ment a sértett kapujához.

Amikor a sértett kiért a járdára, ismét felszólította a vádlottat arra, hogy ne hangoskodjon, de a vádlott ezen feldühödve rátámadt, és kb. 1 méter távolságból a kezében tartott törött üveggel megvágta a félmeztelen sértett mellkasát. Ezt észlelve a sértett hátrálni kezdett, azonban a vádlott újra felé csapott, és a törött üveggel megvágta a jobb vállát.

A sértett bemenekült a házába, a vádlott pedig a törött üveget bedobta a sértett udvarára, és a közeli buszmegállóba ment, ahol az intézkedő rendőrök rövid időn belül elfogták.

Az ügyészség hozzátette: a vádlott bántalmazása következtében a sértettnek a mellkasán és a vállán 8 napon belül gyógyuló vágott sérülése keletkezett. Tekintettel azonban a sérült testtájékra, fennállt a reális lehetősége életveszélyes sérülés okozásának is, amelynek elmaradása csupán a véletlennek, illetve a sértett hátrálásának volt köszönhető.

Az ügyben a vármegyei rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat börtönbüntetésre ítélje, és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, továbbá az elkövetés eszközeként használt törött üvegdarabot kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában