Elismerés

2023.05.10. 19:04

Rangos kitüntetést ért a debreceni cég életmentő fejlesztése

A Dyntell találmánya öntanuló mesterséges intelligencia alkalmazásával egyre pontosabb előrejelzést nyújt a mentőkapacitásra vonatkozó igényekről.

A debreceni cég által kifejlesztett adatelemző rendszer újabb verziója már az életmentési feladatokra is heti előrejelzést készít (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Az első pillanattól nagy visszhangja volt annak a Dyntell Magyarország Kft. és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) összefogásából született közös projektnek, amely öntanuló mesterséges intelligencia alkalmazásával egyre pontosabb előrejelzést nyújt a mentőkapacitásra vonatkozó igényekről. A debreceni cég egyedülálló találmányáról tavaly a Haonon is beszámoltunk

Eleinte még „csak” a betegszállítási feladatokat volt képes négy hétre előre jelezni az adatelemző rendszer, a továbbfejlesztett verzió azonban már az életmentési feladatokra is heti előrejelzést készít. A társadalmi hasznosságát tekintve kiemelkedő fontosságú informatikai fejlesztésért (amit az OMSZ díjmentesen használhat) Salga Péter, a Dyntell Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója „Magyar Mentésügyért Emlékérmet” vehetett át a Mentők Napja alkalmából, május 10-én, szerdán, az Országház Felsőházi termében.

Az OMSZ legrangosabb elismerésével az Országos Mentőszolgálat a legkiválóbb mentődolgozók mellett azokat a személyeket, szervezeteket is díjazza, akik rendkívüli munkájukkal elősegítették a magyarországi mentőszolgálat tevékenységét − derül ki a Haonhoz eljuttatott közleményből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában