Szövevényes történet

2023.05.02. 12:02

Élete legdrágább prostijával feküdt le a kamionos, még a sírkövét is kifizette

A kamionos biztosan nem számított rá, hogy ennyire felejthetetlen lesz az a bizonyos éjszaka.

Március 14-én jelentkezett egy fiatal kamionsofőr a Debreceni Rendőrkapitányságon, és közölte a rendőrökkel, hogy nyolc és félmillió forintot zsaroltak ki tőle, ám eleinte meglehetősen zavaros és elkerülő válaszokat adott arra, hogy kik és mivel zsarolták őt - olvasható az online felületre költözött Zsaru Magazinban

– Vallomása szerint megkeresték őt messengeren, és felajánlották egy fiatal lány szexuális szolgáltatásait – mondta Fekete László főhadnagy, a Debreceni Rendőrkapitányság életvédelmi alosztály főnyomozója. A kamionos kérdezte, mennyire fiatal a lány, az ajánlattevők azt írták, hogy 15 éves, bár a róla küldött, ruhátlan képeken is látszott, hogy annál jóval több. A kamionos ráállt az üzletre, és másnap, 2022. december 30-án találkozott a lánnyal egy benzinkútnál. Elmentek a kamionos otthonába, ahol némi szexuális együttlétre is sor került, de csak igen korlátozott mértékben és visszafogottan.

A férfi a találkozót követően átutalt a lánynak tízezer forintot, tizenötezret a közvetítőnek, akinek további ötvenezer forintot is átadott. A közvetítők még aznap este írtak neki egy üzenetet, amelyben értesítették, hogy a lány rosszul lett, és ha nem akarja, hogy a lány szüleit és a rendőrséget értesítsék, küldjön még ötvenezer, majd további húszezer forintot.

A férfi átutalta ezt az összeget is, ettől kezdve elszabadult a pokol.

A következő napokban nagyjából harminc Facebook-profilról és körülbelül negyven telefonszámról kezdték zaklatni, zsarolni és pénzt követelni. Hol azért, mert állításuk szerint a lány terhes lett, hol azért, mert az „együttlétbe” pszichésen belerokkant, ezért külföldi kezelésre kell utaznia. Még azt is elhitették vele, hogy a prostituált szülei megtudták, mi történt, fel akarják jelenteni, ettől csak akkor tekintenek el, ha ismét fizet. Végül az egyik, még a korábbiaknál is elképesztőbb értesítés szerint a fiatal lány meghalt, és sírkőre kell a pénz.

A férfi végül ötvennyolc alkalommal utalt át pénzt a különféle zsarolóknak, összesen nyolc és félmillió forintot. Hogy a kért összegeket ki tudja fizetni, kölcsönöket kellett felvennie. Eleinte mégsem mert bemenni a rendőrségre, egyfelől, mert úgy tudta, a lány túl fiatal volt, másfelől, mert elhitették vele, hogy van némi köze a halálához. A prostituált valójában huszonnyolc éves volt, természetesen nem lett terhes, nem halt meg, viszont az eseményt követően eltűnt.

Fekete László főhadnagy és Berki-Pál Attila százados dolgoztak az ügyön
Forrás: police.hu

Miután a férfi részletesen elmesélte mindazt, ami történt, Fekete László főhadnagy és Berki-Pál Attila százados kiemelt főnyomozó kollégáikkal dolgozni kezdtek az ügyön.

–  A nyomozás eredményeképpen az derült ki, hogy három fő van a zsarolás és a zaklatás hátterében – folytatta a történetet Fekete László. – Bár a sértettet számos, közösségi médián található profilról zaklatták, zsarolták, ő valójában három bankszámlára utalta az összegeket. Így került képbe L. Lászlóné (38), féltestvére R. Fruzsina (21) és az élettársa V. Attila (20). A gyanúsítottak elfogására április 12-én került sor, és azért egy hónappal a bejelentés után, mert a férfi a bejelentést követően elvállalt egy háromhetes fuvart. Az alatt is éjjel-nappal zaklatták, fenyegették.

Elfogták a gyanúsítottakat
Forrás: police.hu

Amikor a sértett a háromhetes munka után hazatért, ugyanúgy kapta a fenyegető üzeneteket, mint addig minden nap. Végül az elkövetők másfél millió forintot követeltek, azt ígérték, ha azt megkapják, nem zsarolják többet. Amikor a készpénz átadására sor került, a rendőrök is akcióba léptek, és az átadást követően elfogták az elkövetőket. Valamennyien beismerő vallomást tettek, jelenleg lakhelyelhagyási tilalmat kaptak, zsarolás bűntettel gyanúsítják őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában