Közlekedés

2023.05.02. 15:51

Megvan, hol lesznek új, trükkös traffiboxok Debrecenben

Berettyóújfaluba is telepítenek egyet még ebben az évben.

Traffibox a debreceni Szabó Kálmán utcán

Forrás: Napló-archív

Idén összesen 48 darab új traffibox áll szolgálatba, ezzel 98 helyszínen vadászhatnak majd gyorshajtókra az országban, írta az Origo a Vezess.hu összegzése nyomán kedden.

A közlekedési portál azt a hosszú listát is közzétette, amely az új eszközök pontos helyszíneit veszi végig. Ebből kiderül,

Debrecenben összesen két helyszínen, a Budai Nagy Antal utca és a Huszár Gál utca kereszteződésébe, valamint az Apafi utca 35. szám alá is telepítenek ilyen boxot.

Mint ismert, a Budai Nagy Antalon már működik egy, mégpedig az Endre utcai csomópontban, de a Szabó Kálmán utcában is hasonló doboz ösztönzi alacsonyabb sebességre a sofőröket.

De nem csak Debrecen érintett a vármegyéből, Berettyóújfaluban, a Honvéd utca 21. számhoz is tesznek egy mérődobozt még ebben az évben.

Mint arra az Origo is rámutat, a traffiboxok trükkje, hogy

valódi sebességmérő eszköz nem mindig van bennük, és azt csak a rendőrség tudhatja, hogy a dobozokba éppen mikor telepítenek valódi traffipaxot.

Van, ahol traffipaxot imitáló matricát ragasztanak a készülékház ablakára, mintha lenne benne valódi sebességmérő. A traffiboxok ráadásul forgathatók, akár naponta többször is fordíthatnak rajtuk 180 fokot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában