Korrupciós botrány

2023.04.19. 11:24

Ötvenmillió forintnyi értéket foglaltak le az elfogott ártándi határrendészektől – videó az elfogásról

A gyanúsítottak tagadják az ellenük felhozott vádakat.

Forrás: ugyeszseg.hu

Ahogy a Haon megírta, szerdán dönt a Katonai Tanács a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó öt határrendész és két, őket segítő civil személy letartóztatásáról.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerda délelőtti közleménye szerint az április 17-én tartott újabb bűnügyi akcióban közel 150 ügyész és rendőr vett részt. Mind a hét őrizetbe vett személyt gyanúsítottként hallgatták ki, azonban egyikük sem ismerte el bűncselekmények elkövetését.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatal vagyonvisszaszerzési eljárást indított a hét gyanúsítottal szemben. Tőlük a nyomozók összesen közel 50 millió forintnak megfelelő vagyont vontak el. Ebből több mint 10 millió forint készpénz, illetve számlán lévő összeg volt, míg a többi vagyon ingatlan, valamint gépkocsi – írják.

A határrendészek a vesztegetési pénzt egymás között előre megbeszélt szisztéma alapján osztották el, és abból annak érdekében, hogy a „jövedelmezőbbnek” tartott helyeken legyenek szolgálatba vezényelve, illetve tevékenységüket zavartalanul folytathassák, a szolgálatirányítóknak és egy alosztályvezetőnek is részesedést adtak. Az átkelőhely-ügyeletesek azért részesültek a pénzből, hogy az elkövetett korrupciós bűncselekményekről ne tegyenek jelentést – olvasható az ügyészség közleményében.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában