Határozatra várva

2023.04.19. 08:50

Döntenek az ártándi vesztegetési botrány újabb hét gyanúsítottjának letartóztatásáról

Többségük csendben, beletörődve várta, hogy szólítsák a tárgyalóterembe

Forrás: Molnár Péter

A Készenléti Rendőrség kíséretében, vezetőszáron érkeztek a Debreceni Törvényszék épületébe szerdán reggel a március elején kirobbant vesztegetési ügy újabb hét érintettje. Hamarosan dönt a Katonai Tanács annak az öt határrendésznek és két civil személynek a letartóztatásáról, akiket üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekménnyel vádol a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

Forrás: Molnár Péter

A 30-as, 40-es éveikben járó férfiak a Törvényszék épületének folyosóján, a tárgyalóterem előtt az utolsó pillanatokban még tanácskoztak jogi képviselőikkel, valamint még egyszer átlapozták a letartóztatásukról szóló határozatot. Többségük csendben, beletörődve várta, hogy szólítsák a tárgyalóterembe.

Hétfőn adott a Haon hírt arról, miszerint öt határrendészt és két civilt fogtak el Ártándon, akiket korrupcióval gyanúsít a Központi Nyomozó Főügyészség.

Forrás: Molnár Péter

Az eset annak a március 7-én kirobbant korrupciós botránynak a folytatása, melyben csaknem 300 rendőr és jogász közreműködésével összehangolt akció keretében 17, a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészt és egy civil személyt vettek őrizetbe a hajdú-bihari határon. 
HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában