Megvan a döntés

2023.03.11. 11:19

Letartóztatták a TEK-es akcióban elfogott ártándi határrendészeket – fotókkal

A vesztegetési ügynek tizennyolc gyanúsítottja van, kettő kivételével mindenkin kattant a bilincs.

A letartóztatásról szóló döntés előtt a Debreceni Törvényszéken

Forrás: Czinege Melinda

Letartóztatták a korrupcióval vádolt ártándi határrendészeket, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szombaton.

Mint írták, a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa mindenben egyetértett a regionális nyomozó ügyészség kényszerintézkedések elrendelésre irányuló indítványával.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, korrupciós bűncselekmények miatt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő bűnügyben a bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően

16 határrendész letartóztatását, valamint egy határrendész és egy civil személy bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A bíróság a március 10-én megtartott ülésen, a 18 gyanúsított meghallgatását és védőik felszólalását követően, megalapozottnak látta a cselekményüket bűnszövetségben elkövető gyanúsítottak vonatkozásában a szökés elrejtőzés veszélyét, valamint, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megnehezítenék vagy meghiúsítanák a bizonyítást, továbbá azt, hogy a határrendész elkövetők fegyelmi okból sem hagyhatók szabadlábon.

Egy határrendész – akivel szemben alacsonyabb büntetési tételű korrupciós bűncselekmény gyanúját közölte az ügyészség - és egy civil személy bűnügyi felügyeletét azért rendelték el, mert jelenlétük az eljárás során így is biztosítható. 

Forrás: ügyészség

A kényszerintézkedések hatálya alatt álló határrendészekkel szemben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság fegyelmi eljárást indított, és valamennyiük szolgálati jogviszonyának felfüggesztéséről rendelkezett.

Mint ismert, a határrendészeket kedd este fogták el közel 300 rendőr és ügyész segítségével, de az akcióban a Terrorelhárítási Központ is részt vett Azzal vádolják őket, hogy rendszeresen követtek el korrupciós bűncselekményt, mivel vesztegetési pénzt fogadtak el szolgálat közben az ártándi határátkelőnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában