Korrupciós botrány

2023.03.10. 09:45

Feszülten várták a letartóztatásukról szóló döntést a korrupcióval vádolt hajdú-bihari határrendészek – fotókkal

A Katonai Tanács pénteken délelőtt dönt a kényszerintézkedésükről.

Forrás: Czinege Melinda

Zsúfolt volt a Debreceni Törvényszék Díszterme előtti folyosó és az előtér péntek reggel. Ezen a napon dönt ugyanis a Katonai Tanács annak a 16 személynek a letartóztatásáról, akiket azzal vádol a Debreceni Regionális Ügyészség, hogy rendszeresen követtek el korrupciós bűncselekményt, mivel vesztegetési pénzt fogadtak el szolgálat közben az ártándi határátkelőnél. A kedden kirobbant esetről a Haon is beszámolt.

A gyanúsított határrendészek immár egyenruha nélkül, civilben várták a Törvényszék épületében a bíróság határozatát. Jelentős létszámú készenléti rendőr kíséretében, vezetőszáron, megbilincselve ácsorogtak a főként a harmincas, negyvenes éveiben járó férfiak és egy középkorú nő. Körülöttük jogi képviselőik, ügyvédi talárban, miközben még egy-egy jogi tanáccsal bocsátották útjukra a vádlottakat.

Amikor szólították a gyanúsítottakat a terembe, volt, aki leszegett fejjel vonult be, mások eltakarták arcukat vagy elfordultak, néhányan emelt fővel léptek be a tárgyalóba. Az ülés nem volt sajtónyilvános, így a tanács határozatáról később számolunk be.

Frissítés:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában