Sziréna

2023.04.17. 13:49

Bűnügyi őrizetben a tolvajbanda – 12 debreceni lopás köthető a három férfihez

Hajdúhadházról jártak a cívisvárosba, csak úgy vadásztak a lehetőségekre.

Főleg kerékpárokra utazott, de a kisebb parfümlopásokban is lehetőséget látott a háromfős társaság

Forrás: police.hu

Üzletszerűen elkövetett lopás miatt indított nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügy Osztálya egy háromfős társasággal szemben, akik többek között kerékpárokat és parfümöket loptak, ismerősüknek pedig, aki a lopott tárgyakat megvásárolta tőlük, pénzmosás bűntett miatt kell felelnie – tudatta a police.hu hétfői közlésében.

Forrás: police.hu

Főleg kerékpárokra utazott, de a kisebb parfümlopásokban is lehetőséget látott a háromfős társaság. Hajdúhadházról jártak Debrecenbe és gyakorlatilag vadásztak a lehetőségekre a városban. 

Őrizetlenül hagyott kerékpárokat kötöttek el, udvarokra surrantak be, a bevásárlóközpontokban pedig parfümöket loptak, de vittek mindent, amit később értékesíteni tudtak. Volt egy felvásárlójuk, aki tudta ugyan, hogy lopott dolgokat visznek neki, mégis megvette azokat.

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint február eleje és március vége között összesen 12 lopás köthető a három férfi nevéhez. A bűnügyesek elfogták őket, gyanúsítotti kihallgatásukat követően pedig mindhármójukat bűnügyi őrizetbe vették.

A rendőrök kutatást tartottak a gyanúsítottak otthonaiban, és több kerékpárt, valamint a lopásokból származó szerszámokat, gépeket foglaltak le.

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában