Sziréna

2023.03.02. 10:09

Ittas sofőröket kerestek a rendőrök, de nem sokat találtak

Azonnal repült is a bírság a felelőtlen sofőrnek.

A rendőrök azonnal továbbengedték azokat a sofőröket, akiknél nem jelzett a szonda

Forrás: police.hu

A hajdúnánási rendőrök 2023. március 1-én a Hajdúböszörményi és a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen tartottak az ittas vezetők kiszűrésére irányuló ellenőrzést a Hajdúnánási Rendőrkapitányság illetékességi területén - számolt be róla a police.hu

Az akció célja a szabályszegő járművezetők kiszűrése mellett, az ilyen jellegű közlekedési magatartás veszélyességének tudatosítása és a balesetek megelőzése volt. A 3502-es, 3317-es számú utak, és a 3501-es számú út kivezető szakaszán az egyenruhások a közlekedő járművek mindegyikét megállították és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a gépjárművezetőket. Amennyiben a jármű sofőrje nem volt ittas, úgy azonnal tovább haladhatott, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállították.

A rendőrök 292 járművezetőt ellenőriztek, melyből egy esetben jelezett pozitív értéket a készülék. A férfit előállították hiteles légalkoholmérésre, majd vele szemben 100 ezer forint közigazgatási bírságot és 8 előéleti pontot szabtak ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában