Sziréna

2023.03.28. 11:44

Frissítve! Két debreceni épületben is bombariadó volt! – fotókkal

Négyszázötven embert érintett egyetlen telefonhívás.

Forrás: Hajnal László

Bombariadó miatt vonultak a rendőrök a Debreceni Járásbíróság épületéhez – értesült a Haon. A vármegyei rendőr-főkapitányság sajtómunkatársa érdeklődésünkre a hírt megerősítette, arról tájékoztatott, a kiérkező egységek a protokoll szerint megkezdik az épület átvizsgálását. 

Helyszíni információink szerint a szervek nagy erőkkel vonultak ki, több rendőr-, tűzoltó- és mentőautó is van a helyszínen. Az épületet kiürítették, az Arany János utcát lezárták, illetve az Antall József utca a bíróság melletti szakaszát is, valamint a mélygarázsban parkoló autókhoz sem férnek egyelőre hozzá a tulajdonosaik. 

Frissítés: időközben a Debreceni Törvényszék épületét is lezárták, az intézmény Széchenyi utcai bejáratánál is rendőrök, valamint tűzoltók álltak. Úgy tudjuk, erre azért volt szükség, mert a bejelentésből nem volt egyértelmű, hogy a bíróság melyik épületét érinti a fenyegetés.

Frissítés:

A rendőrség befejezte a bombariadó helyszíneinek a vizsgálatát, nem találtak sem robbanószert, sem veszélyes anyagot – tájékoztatott a vármegyei rendőr-főkapitányság.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője portálunknak elmondta, a Debreceni Járásbíróságon 250 embernek, a Debreceni Törvényszéken 140 embernek kellett elhagynia az épületet, ehhez hozzáadódik azoknak a létszáma, akik a tárgyalótermekben tartózkodtak. Így a telefonos fenyegetés megközelítőleg 450 ember napját borította fel.

Debreceni Törvényszék, bombariadó, Debrecen, Haon
A Debreceni Törvényszék épületéhez is kiérkeztek az egységek
Forrás: Hajnal László

Tavaly áprilisban több alkalommal volt bombariadó a belvárosban, alábbi cikkeinkben ezekről is beszámoltunk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában