Fontos információk

2022.12.16. 10:35

Ekkor várható majd a kéményseprő 2023-ban a megye településein

Jövőre sem érdemes elhanyagolni a kémények ellenőrzését.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Ahogy az idén, úgy jövőre is számíthatunk majd a katasztrófavédelem kéményseprőire, akik a kémények ellenőrzését és tisztítását végzik majd el a megye 34 településén. A rendszeres karbantartás elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat a lakók, ugyanis így megelőzhetőek a kéménytüzek, illetve a szén-monoxid-balesetek. 

Egy korábbi cikkünkben megírtuk, a felmérések idejére az ingatlan használója köteles lehetővé tenni és a szükséges feltételeket biztosítani a kéményseprő számára, hogy az időszakos sormunkára vonatkozó feladatait ellássa. A 2023-as sormunkatervet a katasztrófavédelem már közzétette. 

Az ellenőrzés magánszemélyek ingatlanában ingyenes, a vegyes tüzelésű kémények esetén évente, gázüzemű készülékhez kapcsolódó kémények esetében kétévente kötelező, ellenkező esetben bírság járhat érte. 

Társasházak esetében nincs teendője az ott élőknek, hiszen kiértesített időpontra érkezik a kéményseprő, azonban aki családi házban él, ott a kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal. 

Településtől függ, hogy kéményseprőcég, vagy a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes kéményseprést. Az alábbi oldalon irányítószám alapján ki lehet keresni, hogy a katasztrófavédelemnél, vagy valamelyik kéményseprőcégnél tudnak időpontot egyeztetni az ingyenes kéményellenőrzésre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában