Bíróság elé állítanák

2022.11.16. 09:55

Néhány évre börtönbe kerülhet a 19 éves grúz embercsempész

A hajdú-bihari nyomozók bíróság elé állítási javaslattal fejeztek be egy grúz embercsempész ellen indult eljárást.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A hajdú-bihari rendőrök az M35-ös autópályán, Hajdúböszörmény térségében igazoltattak egy személygépkocsit november 12-én délután. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a járművet egy grúz férfi vezette, míg az utastérben további nyolc, magát török állampolgárnak valló férfi utazott, akik magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök a sofőrt és jármű utasait elfogták és előállították. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 19 éves grúz állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat november 14-én bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában