Egy éve történt

2022.10.17. 16:07

Aki látta, nem felejti el: egy évvel ezelőtt égett le a Med Hotel tetőszerkezete

Tavaly ugyanezen a napon, október 17-én este 7 óra után érkezett a riasztás a tűzoltókhoz, miszerint a Nyíradony-Tamásipusztán található gyógyszálló, a Borostyán Med Hotel tetőszerkezete lángokban áll.

Forrás: Napló-archív

A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a tűzesethez, 64 tűzoltó kilenc vízsugárral oltotta az három-négyezer négyzetméteren lángoló épületet, ám minden igyekezetük ellenére 9 órára a tetőszerkezet teljesen összeomlott. A tűzben szerencsére sem a személyzet, sem a vendégek nem sérültek meg, a szállodában tartózkodó 85 ember idejében kimenekült az épületből. A lángokat a hajnali órákra sikerült teljesen megfékezni. Mint utóbb kiderült, feltehetőleg a kandallóból indult a tűz.

A szálloda Facebook-oldalán néhány héttel az eset után, november 9-én közzétette, folytatják és újjáépítik a hotelt. A bejegyzések alapján 2022-es nyitást terveztek. A Med Hotel hivatalos honlapja szerint jelenleg üzemszünet miatt átmenetileg zárva tartanak.

A Borostyán Med Hotel 2015 novemberében nyitotta meg kapuit. A 120 férőhelyes, hét hektárnyi területen található kastélyszerű szálloda saját termálkúttal rendelkezik. A gyógyhotelben 47 szállóhelyiség, wellness-részleg, gyógyvizes medence orvosi rendelők, valamint egy 430 és egy 330 négyzetméteres díszterem is helyet kapott, amely rendezvényhelyszínként is üzemel.

A gigantikus beruházás 3 milliárd forintból készült el, csaknem egymilliárd forintnyi uniós támogatás felhasználásával. A Nyíradony ikonikus épületévé vált Med Hotelt az Aranybika szálloda korábbi, az Óbester Hotel és a Beer and Wurst jelenlegi tulajdonosa, a debreceni üzletember, Boros József álmodta meg.

HL

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában