Helyszíni riport

2021.10.17. 22:05

Hajnalig lángolt a nyíradonyi Borostyán Med Hotel

A szálloda vendégei és munkatársai idejében elhagyták az épületet.

Forrás: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

A tűzoltók továbbra is küzdenek a lángokkal Nyíradonyban, ahol kigyulladt a Borostyán Med Hotel vasárnap este. A helyszínen Nyíradony polgármestere, Tasó Béla azt nyilatkozta lapunknak, hogy információja szerint, minden bizonnyal hétfőig is eltart még az oltás. Ő is úgy tudja, senki sem sérült meg, mindenkit épségben kimenekítettek.

A környéket ellepték a katasztrófaturisták, a kis utcákban sorra parkolnak az autók, csak sokadik megszólításra találtunk olyat, aki a közelben lakik. Többen Debrecenből jöttek a hír hallatán megnézni, hogyan ég a legendás hotel. A szemközti házból éppen kijött az ott lakó. Ő nem tudott nekünk információval szolgálni, kirándulni voltak, de siettek haza, amint megtudták, hogy kigyulladt a hotel.

 

A hatalmas szálló mellett lakik az a hölgy, aki arról számolt be a Naplónak, hogy azt hitte, tűzijáték van a hotelnél. Egy fellövelő parazsat láttak, majd már arra lettek figyelmesek, hogy hatalmas tűz van.

A tűzoltók folyamatosan végzik az oltást, hatalmas a füst a környéken.

Frissítés: hajnalig küzdöttek a lángokkal, majd el is oltották azokat Nyíradony-Tamásipusztán – írja a katasztrófavédelem. A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a nyíradonyi, a debreceni, a hajdúböszörményi, a nyírbátori, a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi, a fehérgyarmati és a berettyóújfalui hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók fékezték meg. Az egységek megkezdték az utómunkálatokat. A hotel vendégei és munkatársai idejében elhagyták az épületet.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában