Vádemelés

2022.09.07. 08:46

Nem észlelte a vonat közeledtét a balmazújvárosi kerékpáros

A szerelvény elsodorta az asszonyt, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy asszony ellen, aki kerékpárjával a tiltó jelzések ellenére behajtott a személyvonat nyomvonalába, mely később elsodorta őt – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2022. március 7-én délelőtt, 10 óra körül a kerékpárján ülve, szabályosan közlekedett Balmazújváros belterületén a kiépített kerékpárúton. Haladása során elérte a kerékpárút és a vasúti pályatest szintbeli kereszteződését, ahol a vasúti átjáróban a fénysorompó tilos jelzést mutatott, és a félsorompó lezárt állapotban volt. A vádlott nagyfokú figyelmetlensége folytán nem észlelte a tiltó jelzéseket, ezért behajtott az átjáróba. Ekkor azonban már odaérkezett egy szabályosan, 78 km/h sebességgel közlekedő személyvonat. Amikor az asszony ezt észlelte, leugrott a kerékpárjáról, azonban a szerelvény mozdonyának jobb oldali, első része elsodorta a kerékpárt, a vádlottat pedig a füves útpadkára lökte. A baleset következtében az asszony súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A személyvonaton 2 fős személyzet és 10 utas tartózkodott, közülük senki nem sérült meg – olvasható a főügyészség közleményében.

A vádlott súlyosan gondatlan KRESZ-szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát – állapította meg a Debreceni Járási Ügyészség.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában