Tragédiák a megyében

2022.08.15. 11:37

Életek és egy élet munkája is elveszett az elmúlt hét során

Több lesújtó hírről is be kellett számolnunk.

Forrás: Napló-archív

Sérülések, halálos balesetek, tüzek - röviden így is össze lehetne foglalni az elmúlt egy hetet. Folyamatosan szóltak a szirénák, a rendőrök, a mentők és a tűzoltók sem sokat pihenhettek, hiszen számtalan riasztást kaptak szerte a megyéből. 

Nem lehetett megmenteni őket

Hétfő reggel érkezett hír arról, hogy Nyírtelek közelében egy 37 éves debreceni motoros vesztette életét miután összeütközött egy őzzel, majd egy személyautóval is vasárnap este. A balesetben a férfi olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

Ahogy arról a Tények beszámolt, az ütközés olyan erejű volt, hogy a motoros több tíz métert csúszott, mielőtt irányíthatatlanul az autónak csapódott. A mentők csaknem másfél órán át küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

A Keleti-főcsatornánál egy idős férfi holttestére bukkantak rá csütörtökön. A helyszínen járva megtudtuk, többen arra lettek figyelmesek, hogy délelőtt 11 óra körül rendőr-, mentő- és tűzoltóautók voltak a környéken.

Úgy tudják, a holttestet a nádudvari híd közelében találták meg. Helyszíni információink szerint a horgász kedden jött ki a főcsatornához, s valószínűleg szerda este eshetett bele a vízbe. 

Ütközések két keréken

A halálos kimenetelű ütközések is elég gyakoriak, ugyanakkor sokszor súlyos sérülésekkel végződnek az olyan balesetek, amelyekben kétkerekű járművek is érintettek. 

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy motorost a mentőszolgálat munkatársai szerda délután miután az összeütközött egy autóval Debrecenben, a Hadházi úton.

Vasárnap egy biciklist is súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani azok után, hogy - információink szerint - elgázolta egy autó Hajdúszoboszlón. 

 

Több helyen pusztított a tűz

Jelentős anyagi károk keletkeztek hétfőn a reggeli órákban egy hajdúszoboszlói nyaralónál, amelynek kigyulladt a melléképülete. Az esethez riasztott tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, személyi sérülés pedig szerencsére nem történt. 

Nem ez volt az egyetlen tűz egy héttel ezelőtt, ugyanis a kora délutáni órákban a Debrecen Plázához riasztottak több egységet, mivel a helyi drogéria munkatársai füstöt érzékeltek az emelet irányából. Mint azt megtudtuk, a napelemrendszerhez tartozó kapcsolószekrény meghibásodása okozta a tüzet a bevásárlóközpont felső szintjén. 

A lángokat szerencsére hamar sikerült megfékezni, körülbelül 1500 embert ki is kísértek az épületből, személyi sérülés nem történt.

Kedden számoltunk be róla, hogy Derecskén egy üzemben keletkezett tűz hétfőn este a Nyúl utcában. A berettyóújfalui, a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos, valamint a konyári önkéntes tűzoltók öt vízsugárral határolták körbe az épületet. Egy százötven és egy harminckét négyzetméteres helyiség lángolt, melyben cirok és faanyagok voltak. A tűz az udvaron található faforgácsra és fahulladékra is átterjedt. A tűzoltók végül kora hajnalra fékezték meg a lángokat. 

A Tények kedd esti riportja szerint egy családi seprűüzemben keletkezett tűz akkor, amikor éppen senki nem volt otthon. Mire a tulajdonos hazaért, már mindent beborítottak a lángok.

A tűzben 30 millió forintos kár keletkezett. Alig maradt ép alapanyag, és néhány gép, amit a forgatás alatt próbáltak beüzemelni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában