Ügyeleti hírek

2022.07.29. 09:00

Liftből kellett kiszabadítani egy gyereket Debrecenben

Tűzhöz és balesethez is riasztották a hatóságokat.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Villanyóra szekrény füstölt csütörtök délelőtt egy hajdúszoboszlói szállodában, a Daru-Zug utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a szálloda vendégei és alkalmazottjai elhagyták az épületet. A tűzoltók elvégezték az áramtalanítást és átszellőztették a területet. A vendégek egy fél órával később vissza is térhettek a szállodába - közölte a katasztrófavédelem.

Egy akácfa egyik ága lehasadt, a gyalogos forgalmat veszélyeztette Debrecenben, a Tócóskert téren. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel vágták le az ágat.

Egy juharfa egyik ága megdőlt Hajdúnánáson, a Fürdő utcában. A város hivatásos tűzoltóira volt szükség, akik motoros láncfűrésszel eltávolították az ágat.

Megakadt a lift csütörtökön délután egy társasház harmadik és negyedik emelete között Debrecenben, a Garai utcában. Egy gyerek utazott benne, akit a tűzoltók egy liftkulcs segítségével szabadítottak ki. Személyi sérülés nem történt.

Hat hektáron égett az erdő aljnövényzete csütörtökön Hajdúhadházon, a Nefelejcs utcában. A hajdúböszörményi, a hajdúnánási, a nyíradonyi és a debreceni hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Mikrohullámú sütő és annak környezete égett tegnap este a debreceni vasútállomás egyik tíz négyzetméteres pihenőhelyiségében. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat és átszellőztették a területet.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek könnyű sérüléssel végződött - írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány egy személyt fogott el a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök nyolc személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés kilenc esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában