Videóval

2022.07.10. 08:13

Tömegszerencsétlenség a 42-esen: ketten meghaltak, kilenc ember kórházba került

Egy kisbusz, egy mezőgazdasági vontató és egy kisteherautó ütközött össze Földes és Berettyóújfalu között.

Forrás: Tóth Imre

Közúti közlekedési baleset történt a 42-es számú főút 31. kilométerszelvényében 2022. július 10-én 4 óra 30 perc körül. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy kisbusz, egy mezőgazdasági vontató és egy kisteherautó. A balesetben ketten meghaltak, kilencen megsérültek - közölte a rendőrség.

A helyszínelést és a műszaki mentést 2022. július 10-én 12 óra 20 perckor befejezték, a forgalom ismét zavartalan.

Helyszíni információink szerint a traktor vontatmányával Püspökladányból Berettyóújfalu felé tartott, mikor a mögötte haladó román felségjelzésű kisbusz előzésbe kezdett. Mint megtudtuk, a jármű először a traktor vontatmányának, majd a vele szemből érkező furgonnak ütközött neki. 

A katasztrófavédelem közleménye szerint három embert feszítővágóval és kéziszerszámokkal szabadították ki a műszaki mentést végző berettyóújfalui és püspökladányi hivatásos tűzoltók. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínen vannak a mentők is.

Megkeresésünkre Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat Regionális kommunikációs munkatársa közölte, 04:02-kor érkezett a bejelentés, hogy egy kisbusz, egy traktorral és egy kisteherautóval ütközött. A mentésirányítás ennek megfelelő riasztást hajtott végre, azonnal 11 mentőegységet irányítottak helyszínre, ahol 2 személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett őket megmenteni, sajnos a helyszínen életüket vesztették. Továbbá két gyermeket és hét felnőttet láttak el súlyos fej, illetve végtagsérülések miatt. Emelt szintű ellátás után a sérülteket azonnal baleseti sebészetre szállítottak.

Két sérültet a debreceni Kenézy kórház traumatológiájára vittek, kettőt Karcagra, ötöt a berettyóújfalui kórházba - közölte Molnár József hajdú-bihari mentésvezető az MTI-vel. 

Debrecenben két súlyos sérültet, egy gyereket és egy felnőttet látnak el. Mindketten fej- és koponyasérülést szenvedtek, a gyereknek ezenkívül combsérülései is vannak - tájékoztatta az MTI-t az egyetem sajtóügyeletese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában