Összefoglaló

2022.05.26. 08:50

Megdőlt egy szováti lakóház teteje, a tűzoltók mentettek, amit tudtak

Debrecenben pedig három embert kellett kiszabadítani egy liftből.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Megdőlt egy lakóház tetőszerkezete és kéménye szerda reggel Hajdúszováton, a Munkácsy Mihály utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kihozták a házból a lakó értékeit, és létrán keresztül visszabontották a kéményt.

A hétfői és keddi eseteket követően szerdán újra tűz volt a Hortobágyon, Nádudvar irányában. A hajdúszoboszlói hivatásos és balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották a lángokat.  

Égett a gaz Tiszacsege külterületén mintegy háromszáz négyzetméteren. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Tűz ütött ki Bárándon, a Szélmalom utcában a kora délutáni órákban. Egy kemence teteje égett, majd a lángok átterjedtek egy családi házra és melléképületre is. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral oltották a lángokat. A ház lakói nem sérültek meg.

Avar és gaz égett Hosszúpályiban, a Galamb utcában. A létavértesi önkormányzati és konyári önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet.

Beszorult a liftbe három ember a debreceni Boka Károly utcában szerdán kora este. A debreceni hivatásos tűzoltók szabadították ki a bajbajutottakat, miután liftkulccsal kinyitották ki a liftet – tájékoztatta a Haont a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt huszonnégy óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amik könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány két személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök tizennyolc személyt állítottak elő, ebből tizenhárom főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés tizenhárom esetben történt – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában