Sziréna

2022.05.23. 13:36

Egymást érik a nagy tüzek, ezúttal a nádas gyulladt ki Hortobágynál

Hatalmas erőkkel vonult a katasztrófavédelem a Faluvéghalma major közelébe.

Illusztráció

Forrás: Napló-archív

Kigyulladt a nádas a hortobágyi Faluvéghalma major közelében. Mintegy 180 hektáron már leégett, és további nagy területen még ég a növényzet. A tiszafüredi hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók oltják a lángokat. A helyszínre érkezett egy hivatásos egység Karcagról és egy vízszállító Tiszaújvárosból is – írta honlapján hétfő délután a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nem ez volt az első nagy kiterjedésű tűz, amelyhez hatalmas erőkkel vonult hétfőn a katasztrófavédelem: amint arról beszámoltunk, Debrecen-Bánk határában délelőtt kigyulladt egy műanyaggyár raktárépülete, ahonnan a tűz az aljnövényzetre és egy másik épületre is átterjedt.

Az MTI értesülései szerint este már 180 hektáron égett a puszta, a tüzet a késő délutáni órákra sikerült körülhatárolni. Az oltást nehezítette, hogy természetvédelmi területen terjedtek a lángok, ami korlátozta a beavatkozási lehetőségeket.

A katasztrófavédelem 21 óra környékén közölte, a hajdúnánási, a tiszafüredi, a karcagi, a tiszaújvárosi és a mezőkövesdi hivatásos, valamint a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók megfékeztek a lángokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában