Hollandiából várta a csomagot

2021.12.22. 08:01

Interneten rendelt kábítószert egy debreceni férfi

Vádat emeltek ellene.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki postán várta az interneten rendelt kábítószert. A 31 éves férfi utánanézett, honnan érdemes kábítószert rendelnie. Február 19-én – fogyasztás céljából – az interneten keresztül Hollandiából a saját nevére és debreceni lakóhelyére kábítószert rendelt, a vételárat előre megfizette. A főügyészség közlése szerint a vádlott részére egyszerű levélküldeményként adták fel a megrendelt terméket.


A port tartalmazó borítékot azonban nem kézbesítették a vádlottnak, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága a Budapesten végzett ellenőrzés során észlelte a küldemény tartalmát.


A vádlott által az ország területére behozott anyag a vonatkozó hatályos jogi szabályozás alapján kábítószernek minősül, a szer mennyisége pedig meghaladta a csekély mennyiség felső határát. A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a lefoglalt szert pedig kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában