Ez az autó már a sajátjuk

2021.10.28. 17:06

Ötszemélyes, hibrid gépjárművel gazdagodott a Püspökladányi Polgárőr Egyesület

A hivatalos átadót csütörtökön tartották a településen.

Faragó Zoltán, az egyesület elnöke lapunk megkeresésére elmondta, hogy korábban rendelkezésükre állt helyben egy szolgálati jármű, viszont annak mindössze az üzemben tartói voltak. Mindeddig az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) tulajdonában álló járművel végezték a szolgálatot, így nagy örömmel vették, hogy a sikeres pályázatnak köszönhetően most már az egyesület saját autójával járhatják az utcákat.

Fotó: Lévai Péter-archív

Fontos a jó kapcsolat

A járműbeszerzést a Magyar Falu Program Városi Civil Alap támogatásával valósíthatta meg az egyesület. Az összesen négy millió 600 ezer forintos jármű vásárlásához négymillió forint pályázati forrás állt a rendelkezésükre, ezt az összeget önerővel pótoltak ki. Erre szerencsére volt lehetőségük, hiszen a helyi önkormányzat minden évben támogatja a költségvetéséből a polgárőrséget. – Jó kapcsolatot ápolunk a település vezetésével, és úgy gondolom, hogy minden polgárőr egyesületnek alapvetően így kellene működnie. Emellett fontos, hogy együtt tudjunk működni a megyei Polgárőr Szövetséggel és a rendőrséggel is – mondta Faragó Zoltán.

Fotó: Lévai Péter-archív

Kifejtette, hogy ahogyan azt korábban is tették, úgy az új járművel is egyénileg és a rendőrséggel közösen is látnak majd el szolgálatot, igazán nagy hasznukra lesz a vadonatúj, hibrid autó.

A polgárőrök a rendezvények biztosítása mellett főként a hévégéken, akkor is leginkább az esti órákban járőröznek a településen. – Most hétvégén következik a Mindenszentek és a Halottak napja, ezért most a temetőben ott leszünk – tette hozzá.

Hozzátette, hogy terveik a jövőre nézve is vannak. Tájékoztatása szerint a következő időszakban tovább fejlesztenék a szolgálat elvégzéséhez szükséges eszközparkot, többek között éjjellátó készüléket is vásárolnának. Mivel ezeknek a felszereléseknek az ára fél és egymillió forint között mozog, így a saját költségvetésük nem elegendő a tervezéshez. Mint mondta, bíznak benne, hogy a jövőben is lesznek olyan pályázatok, amely segítik az elképzeléseik megvalósítását.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában