Közbeszerzési eljárás indult

2021.09.13. 15:40

Tűzoltókocsikat vesznek a Debreceni Nemzetközi Repülőtér részére

Két nagy teljesítményű, habbal oltó, új tűzoltógépjármű beszerzése érdekében hirdetett nyílt közbeszerzési eljárást Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Fotó: illusztrácó / Shutterstock

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint mindkét tűzoltógépjármű főbb műszaki paraméterei közé tartozik az, hogy az alváznak és a felépítménynek ugyanattól a gyártótól kell származnia, továbbá automata váltós, Diesel-üzemű és legalább Euro 5 besorolású legyen, a motor teljesítménye pedig minimum 700 lőerős.

Meghatározták a jármű méreteit is, amely maximum 12 ezer milliméter hosszúságot jelent, valamint tükrökkel max. 3 500 milliméter szélességet. A tűzoltógépjárművek elvárt végsebessége legalább 120 kilométer per óra. A felépítményt alkossa kétajtós vezetőfülke, ezen kívül biztonsági üvegből készült egy darabból álló szélvédővel, állítható napfényvédő rolóval, korróziónak ellenálló kialakítású legyen, míg az átrozsdásodásra elvárt garancia pedig legalább 6 év.

A jármű rendelkezzen víz- és pormentesen záródó redőnyökkel vagy kis kinyitási helyigénnyel nyíló-záródó málhaterekkel a felszerelések szállítására. A málhateret úgy kell kialakítani, hogy a málhafelszerelések rögzítetten, könnyen hozzáférhető módon elférjenek rajta. A nyertes ajánlattevő feladata a járóképes járműalváz, a felépítmény, valamint a málhafelszerelések kezelői alapismereteire és a kezelők által végrehajtandó ellenőrzések, karbantartások végrehajtására vonatkozó ismeretek oktatása is, amelyet a kezelők, a karbantartó és a javító szolgálat részére kell megtartani.

Az önkormányzat igényei közé tartozik ugyanakkor, hogy a felépítmény fődarabjait – fülke, víztartály, szivattyútér – úgy kell kialakítani, hogy a szükséges javítás vagy karbantartás esetén biztonságosan leemelhetőek vagy eltávolíthatóak legyenek.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában