Összesítő

2021.07.28. 09:30

Több szabadtéri tűz volt Hajdú-Bihar megyében

Volt munkájuk a megyei tűzoltóknak.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Július 27-én délelőtt kerítésnek ütközött egy személygépjármű Létavértesen, a Debreceni utcában. Az autó lesodródott az útról. A járműben ketten utaztak. A létavértesi tűzoltók mellett a mentőszolgálat is a helyszínen volt – közölte a katasztrófavédelem.

Kora délután és este szabadtéri tüzekhez vonultak a megye tűzoltói

Komádi és Zsadány között egy hektár területen búzatarló és körbálák égtek. A komádi önkormányzati tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Pocsajban, a Petőfi utca végén ötven méter hosszan az út mentén akác cserjés aljnövényzete kapott lángra. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Hajdúhadházon, az Árpád utcában egy üresen álló telken száz négyzetméter területen égett a száraz aljnövényzet. A tüzet a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók oltották el.

Hajdúdorogon, a Petőfi utcában égett a száraz gaz és avar. A tűz nem veszélyeztetett semmit. A hajdúnánási tűzoltók vízsugárral eloltották a tüzet.

Nyírgelsén, a vasútállomás melletti területen egy bálázó égett teljes terjedelmében. A tűzben hat körbála is lángra kapott. A nyíradonyi, a szakolyi és a nyírbátori tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Az esti órákban Bodaszőlőn egy körülbelül harminckét négyzetméteres fa szerkezetű, lakatlan ház égett. A tűz a közelben lévő fenyőfára is átterjedt. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók több vízsugarat vetettek be a tűz eloltásához.

Július 27-én este Debrecenben, az Ótemető utcában egy garázs égett teljes terjedelmében. A tűz átterjedt a mellette lévő családi ház két helyiségére is. A debreceni hivatásos tűzoltók avatkoztak be és fékezték meg a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Öt személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek – tudatta a rendőrség.

A szolgálatot ellátó állomány 18 személyt fogott el, akik közül kilencet bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, nyolc külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök öt személyt állítottak elő, közülük egyet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában